En BUM porta tota la nit donant voltes pensant com s’ho farà per explicar-vos què va sentir ahir a la Biblioteca P. Fidel Fita d’Arenys de Mar. Va ser un conte tan divertit! Però que en acabar el conte us acosteu i ens digueu que us ha agradat, que ens feu abraçades, que ens feu petons, nens i nenes, pares i mares, iaios i iaies… És un somni fet realitat i els agraïts som nosaltres perquè ens sentim privilegiats de compartir el temps amb persones tan meravelloses com vosaltres.

Ahir a #ArenysdeMar tancàvem la temporada d’hores del conte de la Biblioteca, cada dijous de l’any teniu l’oportunitat de gaudir de la màgia de la imaginació, del plaer d’escoltar, del privilegi de ser portats a llocs inaccessibles i irrepetibles. Això és molt bonic però no es fa sol, es necessita que hi hagi algú pensant, programant, cuidant-se que tot estigui a punt, que les agendes quadrin i que en definitiva tot funcioni. Una feinada de por, vaja, que vàrem poder comprovar que vosaltres feu amb eficiència i amb un bon somriure. És per això que en BUM vol que avui comencem per reconèixer la tasca de l’Anna, la Muntsa i de tot l’equip de la Biblioteca, unes persones que es nota que s’estimen la seva feina, que hi posen ganes, que hi posen cura. Que ahir la sala d’actes fos plena de gom a gom no és cap casualitat, és el fruit de la feina ben feta i en una societat com l’actual on la cultura sobreviu deixada de la mà de déu té mèrit, molt mèrit. És per això que us volem donar les gràcies per convidar-nos a passar una tarda inoblidable amb vosaltres, va ser una estona molt emocionant i trobar persones com vosaltres al camí és realment inspirador i ens encoratja a tirar endavant i esforçar-nos per fer-ho el màxim de bé que sabem, és el mínim que us mereixeu!! De tot cor moltíssimes gràcies, sou increïbles!!!

I ara tocar parlar del conte però no sabem per on començar. Va ser un conte molt bèstia, molt divertit, molt enèrgic, amb uns nens i nenes absolutament lliurats a la causa i pendents de tots els detalls. Però sobretot, i això ens agrada destacar-ho sempre, amb unes famílies que vàreu fer el viatge al nostre costat, no com a espectadors sinó com a partícips, i quan notem que anem tots a una és una sensació tan brutal! Famílies, gràcies per ser-hi i pel respecte que ens vàreu demostrar, vàreu fer silenci i ens vàreu ajudar, en BUM no troba prou paraules d’agraïment per a vosaltres! I els nens i nenes? Mica en mica les aventures es van anar succeint però res us va aturar: ni la por, ni els misteri, ni el riure… Res de res, decidits i deicidides vàrem anar avançant fins que al final la Sol va trobar el cofre del tresor ben amagat al quartet del fons. I quan el vam obrir, ai mare, quines cares de felicitat, només per veure com se us va il·luminar la cara val la pena cada segon que us dediquem, visca!! Després vàrem fer una sessió de bateria multitudinària i molt rebonica on ho vàreu fer tots i totes molt bé però on, sobretot, ens va encantar la cara de felicitat que teníeu asseguts i assegudes davant l’instrument. Ah, i l’Oleguer es va endur les baquetes amb tot mereixement, molt bé!!

I així tanquem un mes de maig molt intens i espectacular. Vuit contes, tots ells meravellosos, i l’estrena d’un nou espectacle que suposa la culminació d’un any i mig de feina. És bonic veure com el projecte de la Companyia Homenots tira endavant, com anem donant forma a idees que abans eren només somnis. Però sobretot ens encanta veure com amb els nostres espectacles, de petit format o de gran, us podem dibuixar ni que sigui durant unes dècimes de segon un petit somriure al rostre. I per a nosaltres aquest és el millor tresor que ens podem emportar a casa, el fet de saber que ni que sigui per uns instants hem fet del nostre petit món un lloc igual per a tots i totes, un lloc on tenim l’oportunitat de ser feliços independentment del nostre origen, sexe, raça o religió. I podeu donar per fet que ens seguirem esforçant per fer-ho cada dia millor.

Som-hi!!