The Ecstasy of St. Cecilia (Raphael)

1516-1517
El 22 de novembre es celebra la festivitat de Santa Cecília, patrona de la música. És una data molt arrelada al nostre calendari escolar doncs són molts els centres que durant la setmana fan actes musicals de tota mena que serveixen per donar a la música un protagonisme especial.
Val a dir que és una tradició que ve de lluny doncs fou el Papa Gregori XIII qui va nomenar Santa Cecília patrona de la música l’any 1594. I per què patrona de la música? Tot i que no sabem del cert la data exacta que va morir, sí que sabem que fou condemanda per defensar les seves conviccions cristianes. Segons sembla durant el martiri que va patir no va parar de pregar a Déu tot cantant i és per això que sempre se l’ha relacionat amb la música. Han estat molts els artistes que l’han representat o li han dedicat obres musicals: Rafael, Rubens, Haendel i molts altres.
Sigui com sigui, és una setmana molt intensa per a tots els qui ens dediquem al món dels infants i entre una cosa i l’altra anirem ben atabalats. Pel que fa a la Companyia Homenots estarem a l’Escola Joan XXII dels Hostalets de Balenyà (en doble sessió) i a l’Escola Màrius Torres de l’Hospitalet de Llobregat, on intentarem que amb la nostra música i els nostres contes els nens i nenes siguin una miqueta més feliços.
Som-hi!!