Fa uns dies, quan tornàvem de la Biblioteca de Gironella, en BUM no parava de filosofar respecte la idea de formar part de la vida de les persones. No hi tornarem BUM, no hi insisteixis, però et dono la raó en una cosa: el conte d’avui passarà a la nostra petita història.
I és que celebràvem el primer aniversari del BiblioPunt de Can Parellada i a fe de Déu que no ens esperàvem una festassa com la que hem viscut. D’entrada incertesa, quan hem arribat feia un bon ploure sobre Terrassa i semblava que no podríem fer el conte. Però ha sortit el sol i ha revifat els nostres esperits de manera que hem muntat la parada, hem fet la festa, hem recollit… i ha tornat a ploure!! Avui estàvem destinats a fer una bona celebració i Sant Pere era de la nostra banda.
Avui éreu més que mai. Per primera vegada en BUM feia el conte a l’aire lliure, amb les facilitats que això dóna perquè us disperseu, però heu estat amb nosaltres des del primer segon col·laborant, cridant, patint, rient…. I els pares, mares, iaios, iaies, tiets, tietes, veïns i veïnes que éreu allà també hi heu posat cullerada i mica en mica us heu anat acostant a nosaltres. Quina sensació tan brutal quan t’adones que estàs explicant una història i tothom és a dins, no té preu!!!
Hem trobat el tresor amb l’ajuda de la Leire, avui era amagat al mig dels matolls, es nota que aquell cantó del parc no el freqüenteu gaire. I avui tenia mèrit trobar-lo perquè el pirata se’ns ha equivocat de mapa i no vulgueu imaginar-vos la cara del BUM quan l’hem obert i hem vist que la biblioteca no era la que tocava!! Sort que amb alguna rialla i molt bona fe ho hem resolt i hem continuat com si res!!!! I llavors sessió de bateria, tandes curtes però intenses. Heu estat molt generosos, al final ha resultat que gràcies a la vostra brevetat hem aconseguit no mullar-nos, sou genials!!!
I avui una menció molt especial per la Mercè, l’ànima del BiblioPunt, i tot l’equip de la BD3 amb la seva directora al capdavant. Ella s’ha fet seu el barri, era un gust veure-la avui amb el carretó vermell amb gent, gent, gent i més gent portant llibres i remenant-ne d’altres. Tots amb un somriure i cridant la Mercè pel nom com si fos una més de la família. La tasca per acostar la cultura a tothom queda materialitzada amb iniciatives com aquest BiblioPunt i el seu valor és als nostres ulls incalculable.
Avui quan marxàvem un nen se’ns ha acostat tot decidit i ens ha deixat anar una sentència que no oblidarem mai: “Vosaltres dos, tu i la Mercè, sou molt bons. Moltes gràcies”. Aquesta és la nostra petita història d’avui, una pàgina que dóna sentit a tota aquesta aventura. Potser quan ho vam deixar tot a la cuneta i vam decidir tornar a començar algú va pensar que érem bojos i, si voleu saber la veritat, sí que ho estem de bojos: bojos d’alegria per haver-nos atrevit a fer el pas. Contes com el d’avui ens fan veure que ens en sortirem, i tant com sí!!!
Ara uns dies per pair aquestes sensacions tan brutals però el dia 22 comencem una meravellosa marató: el 22/04 a l’escola de Benissanet, el 23/04 a la Biblioteca Pública d’Albesa, el 24/04 a la Biblioteca Emili Pujol de la Granadella i el 25/04 a la Ludoteca Municipal Aixaldes de la Pobla de Segur.
Prepareu-vos que venim!!!!!