Aquest mes de maig veurà la llum el nou espectacle de la Companyia Homenots, “The Rock’n’Roll Hipsters i els instruments del Rock”.

The Rock’n’Roll Hipsters és un grup de rock nascut a Estats Units a començaments de la dècada dels 50. John, Simon i Iggy, tres músics amb tant talent com mala sort. El dia que van anar al Sun Studio a gravar una revolucionària versió de “That’s All Right” Elvis Presley la va copiar i es va convertir en el Rei del Rock. El dia que van composar un riff de guitarra que canviaria la història del rock, Chuck Berry el va copiar i en va fer una cançó amb el nom del guitarrista dels Hipsters com a agraïment. Cansats van marxar a Anglaterra, a Liverpool van iniciar una nova vida i varen descobrir que afegir armonies vocals a cançons fresques seria la clau de l’èxit… Però els Beatles els van copiar i varen esdevenir una de les bandes més famoses del planeta.

Al final, després de tants fracassos, The Rock’n’Roll Hipsters es varen dissoldre i cadascú va seguir el seu propi camí. Però ara, molts anys després, han tornat perquè al final han entès que res succeeix sense raó. I és que ells no varen néixer per revolucionar el rock, per ser rics o per ser famosos, no. Finalment han entès que el seu destí és transmetre als nens i nenes del segle XXI l’esperit de la música més influent de la història de la humanitat. I començaran pel principi, pel més bàsic però pel més important: els instruments del rock.

? Dolors Pena, Fotografia