“The Rock’n’Roll Hipsters” és un grup de rock nascut a Estats Units a començaments de la dècada dels 50. John, Simon i Iggy, tres músics amb tant talent com mala sort.

L’Iggy és el bateria del grup. És el típic tipus estrany a qui li agrada remenar papers així que en John i en Simon sempre l’han deixat portar el timó sense demanar massa explicacions, tampoc ho entendrien i s’estalvien la seva xerrameca, com s’enrotlla! A més gasta mala llet, és millor estar de bones amb ell… Mai va anar a classes de bateria, es va tancar cinc anys al garatge de casa i quan va sortir tenia un estil únic, poc estètic però efectiu.

Quan el grup es va dissoldre tothom li va perdre la pista. Al cap dels anys es va saber que s’havia ajuntat, que només feia que tenir fills i que per mantenir-los havia entrat a treballar en un banc. Un rocker treballant al sistema, què podia sortir malament? Doncs el banc va quebrar, se’l va quedar un banc més gran i ell va decidir que ja n’havia tingut prou, tampoc calia reventar el sistema i va plegar.

Buscant una sortida es va adonar que els nens i les nenes del segle XXI no coneixen el Beatles, ni Bruce Springsteen, ni els Rolling Stones… No podia ser! Quin futur espera a la humanitat si es perden els valors del rock’n’roll? I llavors va veure clar quin era el seu camí, va trucar els altres Hipsters i els va convèncer per tornar amb la missió de transmetre els seus coneixements a tothom qui els vulgués escoltar.

Personatge interpretat per Ignasi de Muntanyola.

📸 Dolors Pena, Fotografia