Ahir va ser un dia per recordar, una tarda rodona d’aquelles que t’agradaria que duressin per sempre. I no ens venia de nou, Perafita és un lloc especial, les persones que trobem fan que ho sigui perquè al capdavall que els llocs siguin bonics o lletjos no ho manen les cases o els carrers, els llocs els fan bonics o lletjos les persones que hi trobem i amb qui tenim la sort de compartir un tros de camí.
Comencem per les famílies. Ahir vam poder explicar un conte meravellós. És gust veure com us involucreu en les nostres aventures, com entreu de ple en el nostre món de fantasia i us deixeu la pell intentant ajudar-nos. L’única cosa que ens sap greu és no poder-vos treure a l’escenari com hem fet sempre, poder gaudir encara més de la vostra interacció, maleït virus!! Però ahir ho vàreu fer tan bé que si tancàvem els ulls ens semblava que estàveu al nostre costat va ser una sensació molt bonica. I encara més perquè vam comptar amb la complicitat de les mares i els pares que ens vàreu acompanyar i vàreu convertir-vos per una estona en nens i nenes i quan arribem a aquest punt, quan ens adonem que la gran majoria anem a una i estem passant una bona estona plegats… No ho sabem explicar amb paraules però és una sensació que ens fa molt feliços. Amb un ambient tan bo, tan positiu i tan sa era impossible fallar i vam trobar el Llibre Màgic de la Felicitat que una vegada més en obrir-se ens va demostrar que efectivament la felicitat tot sovint la trobem en les petites coses de la vida, oi que sí? Després vam fer una sessió de bateria ben desinfectada i molt bonica on el millor de tot va ser veure els vostres somriures insinuats darrere les mascaretes i les ganes que vàreu posar tocant l’instrument, tots i totes ho vàreu fer molt bé!!!
La segona cosa que us volem explicar és que en els temps que passem el més fàcil és no organitzar res, deixar que els temps passi i no córrer riscos. Però vés per on tenim la immensa sort de trobar persones que creuen en la cultura, que lluiten per mantenir-la viva i per donar-nos aire, perquè la cultura ens permet respirar i ens dóna forces per tirar endavant. A Perafita hi ha la Leti que és el viu testimoni de que voler és poder. Mireu, aquest conte l’havíem d’haver fet fa mesos, es va haver d’aplaçar, llavors el Procicat ens el va tornar a tombar… Allà on qualsevol altre hauria tirat la tovallola la Leti no ha parat fins que ho ha aconseguit amb el convenciment que els nens i les nenes del poble necessiten poder realitzar activitats que, amb seguretat, els ajudin a tirar endavant. A Perafita teniu una sort increïble de comptar amb una persona amb la seva empenta i el seu talent i nosaltres no podem fer més que treure’ns el barret, si al món hi hagués més persones com ella seria un lloc infinitament millor on viure. Per això et volem dir que moltes gràcies, moltíssimes gràcies, poder compartir una tarda amb tu ha estat un autèntic regal, ets un sol!!!!!!
I encara us volem dir una última cosa. Mireu, és molt emocionant veure com veniu als nostres espectacles, que gasteu el vostre temps amb nosaltres és de per sí un acte que ens obliga a donar el màxim de nosaltres mateixos i us estem profundament agraïts. Que repetiu perquè tornem al vostre poble o ciutat o perquè actuem a prop ens sembla una autèntica meravella que ens emociona infinitament i que ens obliga encara més a esforçar-nos i donar el millor de nosaltres. Ara bé, que fem un conte a Perafita i una família vingui a veure’ns a propòsit des de La Selva del Camp a l’altra punta del país no és que ens conmogui o ens emocioni, és que ens deixa absolutament flipats i sense paraules. Dídac i Marcel, va ser una sorpresa majúscula veure-us entrar a la sala, de tot cor moltíssimes gràcies per venir-nos a veure, desitgem que passéssiu una bona estona i que us haguem pogut fer una miqueta més feliços. I digueu a la mare i al pare de part nostra que són la pera i que és un gust que la vida ens regali moments com aquest, doneu-los les gràcies per haver-vos portat fins a Perafita, esperem que tingueu un cap de setmana inoblidable!!
Ja veieu quina tarda tan bonica, ahir vam tornar a casa amb un somriure d’orella a orella i una sensació de benestar molt bonica. I amb el convenciment que nosaltres, ahir, també vam trobar el nostre particular Llibre Màgic de la Felicitat.